Aproape 60 de mii de bilete de tratament balnear pentru pensionari și asigurați

Aproape 60 de mii de bilete de tratament balnear pentru pensionari și asigurați

Aproape 60.000 de bilete la tratament balnear pentru pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament pentru diverse afecțiuni medicale sunt acordate în acest an de la stat, după cum este prevăzut într-un proiect de act normativ pus recent în dezbatere publică de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS). Numărul de bilete de tratament balnear propus pentru acest an este cu aproape o sută mai mare decât cel asigurat anul trecut.

Pentru 2019, autoritățile au propus acordarea unui număr total de 59.622 de bilete la tratament balnear în unitățile deținute de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), potrivit Proiectului de hotărâre a Guvernului privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2019, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Documentul a fost publicat recent în dezbatere publică pe website-ul MMJS și are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea Guvernului și publicarea în Monitorul Oficial.

Cele 59.622 de locuri la tratament balnear din acest an vor fi repartizate în maximum 19 serii de trimitere, biletele fiind distribuite de către CNPP, prin intermediul caselor teritoriale de pensii. Durata sejurului este de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*