Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități ies în stradă

Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități ies în stradă

Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități ies în stradă, astăzi, 8 februarie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca și în 18 județe din țară, să conteste Proiectul de Buget aferent anului 2019 și să ceară modificarea acestuia.

“În proiectul de buget, cheltuielilor pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le este alocat buget zero, fiind lăsate pe seama autorităților locale. Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire”, susţine Rodica Bogdan, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico-Gestual (ANIALMG).

Județele care s-au raliat protestului ”Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități” până în acest moment sunt: Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Covasna, Timișoara, Buzău.

“Acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgență, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinților de copii cu dizabilități și a adulților cu dizabilități din România”, mai spune Rodica Bogdan.

ziare.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*