Proteste în ŢARĂ faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei

Proteste în ŢARĂ faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei

Mai multe proteste au avut loc, duminică seara, în ţară, faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei. Protestatarii din Cluj şi Sibiu au cerut alegeri anticipate, în timp ce la Iaşi oamenii au solicitat guvernanţilor să abroge OUG care modifică legile justiţiei şi apoi să plece, potrivit Mediafax.
Numeroși protestatari au purtat banderole albe pe braţe, în semn de solidaritate cu magistraţii.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, au avut loc atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară: Suceava, Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Târgu Mureş, Iaş, Constanţa, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov, Rădăuţi, Focşani, Târgu Ocna, scrie News.ro.

De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti, organizând manifestaţii asemănătoare în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris.

Jandarmeria Capitalei a precizat că pentru organizarea manifestaţiei din București, nu au fost respectate reglementările legale în vigoare. Liderii USR şi PLUS s-au aflat în Piaţa Victoriei. Dacian Cioloş a declarat că trebuie organizate alegeri anticipate pentru a avea un nlou guvern legitimat politic, iar Dan Barna a declarat că România nu poate să ajungă o anexă a Rusiei pentru că Liviu Dragnea vrea să scape de dosar. Cioloş a anunţat că alianţa USR-PLUS va contesta săptămâna viitoare OUG 7 la toate Curţile de apel din ţară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*