Transportatorii din toată țara protestează astăzi în fața Guvernului

Transportatorii din toată țara protestează astăzi în fața Guvernului

Astăzi, 20 martie, începe protestul transportatorilor, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Demonstraţia este organizată de Federaţia Operatorilor de Tranport şi a fost amânată de mai multe ori, pentru că nu a primit aviz de la Primăria Generală. Organizatorii susţin că întregul lor domeniu riscă să fie blocat deoarece Guvernul a promis dar nu a adoptat încă două ordonanţe de urgenţă.

La ora 7 dimineața, deja s-au adunat mai multe maşini pentru protest. Ce solicită reprezentanţii FORT:

În primul rând, eliminarea sintagmei „în mod repetat” din legea taximetriei. Aceasta le permite, în acest moment, firmelor din judeţul Ilfov să aibă activitate în Bucureşti, deşi nu au autorizaţii eliberate de primăria generală a Capitalei. În al doilea rând, prelungirea programelor de transport pentru rutele judeţene şi naţionale. Contractele aflate în vigoare urmează să expire în luna iunie, iar pentru a participa la noile licitaţii, firmele trebuie să aibă microbuze şi autocare noi.

Ca de fiecare dată, protestul transportatorilor este însoţit de restricţii de circulaţie. De la ora 6:30, accesul maşinilor va fi interzis pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei. Dacă va fi nevoie, poliţiştii vor blocat circulaţia până la Piaţa Presei Libere. În funcţie de câte maşini vor ajunge în Piaţa Victoriei ar mai putea fi restricţii şi pe Str. Paris și breteaua care face legătura cu Bd. Iancu de Hunedoara. În faţa Guvernului se va asigura traficul pe două benzi pe sens.

sursa: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*