Aproape trei sferturi dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcţie greşită

Aproape trei sferturi dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcţie greşită

Aproape trei sferturi dintre români cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, relevă datele unui sondaj realizat de institutul INSCOP.

Trendul e constant în ultima jumătate de an. 72,8% dintre români cred că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită în România. Doar 17,8% sunt de părere că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună, iar 9,4% nu au o opinie clară pe această temă. Cea mai mare proporţie a celor dezamăgiţi de direcţia României s-a înregistrat în octombrie 2018 (74%) şi de atunci s-a menţinut în intervalul 74% – 72,8%.

Opiniile românilor par să se fi deteriorat semnificativ faţă de 2017, când proporţia celor care credeau că România se îndreaptă într-o direcţie greşită varia între 53% şi 66%. În privinţa direcţiei în care se îndreaptă Europa, lucrurile sunt ceva mai echilibrate. 44,2% dintre români cred că lucrurile în Europa se îndreaptă într-o direcţie bună, iar 38,6% cred că lucrurile în Europa se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat de INSCOP Research la comanda Fundației Konrad Adenauer. Datele au fost culese în perioada 5 – 13 martie 2019, pe un eșantion de 1053 persoane, reprezentativ pentru populația României, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat la domiciliul respondenților.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*