Simulare Evaluare Națională: 64% dintre elevii clujeni au promovat examenul

Simulare Evaluare Națională: 64% dintre elevii clujeni au promovat examenul

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a publicat datele statistice, privind rata de promovabilitate, la nivelul județului Cluj, pe discipline de examen, comparativ cu rezultatele de la simularea din anul școlar anterior, 2017-2018, pentru clasa a VIII-a.

Astfel, rata de promovabilitate la nivelul județului Cluj este de 64,71%, comparativ cu 59,87%, rată înregistrată în anul școlar anterior, sesiunea martie, a simulării examenului de Evaluare Națională, pentru clasa a VIII-a.

În ceea ce privește rata de promovabilitate, pe discipline de studiu, comparativ cu anul școlar anterior, 2017-2018, situația se prezintă astfel:

Limba și literatura română – 76,75% ( 2019), față de 70,75% (2018);
Matematică – 51,71% ( 2019), față de 46,38% (2018);
Limba maternă – 94,38% ( 2019), față de 87,63% (2018).

În județul Cluj, 4.817 elevi au susținut simularea examenului de Evaluare Națională 2019, la clasa a VIII-a.

Unitățile de învățământ preuniversitar care au înregistrat cea mai mare rată de promovabilitate sunt următoarele:

Mediul urban: Colegiul Național Emil Racoviță, Cluj-Napoca; Școala Gimnazială Spectrum, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Elf, Cluj-Napoca; Colegiul Național Andrei Mureșanu, Dej; Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca.

Mediul rural: Școala Gimnazială Gârbău; Școala Gimnazială Unguraș; Școala Gimnazială Săvădisla; Școala Gimnazială Geaca; Școala Gimnazială Călățele.

Rezultatele de la simularea 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

La cererea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerul Educației precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Site-ul dedicat publicării rezultatelor este http://evaluare.edu.ro.

sursa: edupedu.ro, monitoruldecluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*