Tariful de roaming  cu Anglia e posibil să se schimbe din 12 aprilie

Tariful de roaming cu Anglia e posibil să se schimbe din 12 aprilie

Românii vor continua să beneficieze de roaming la tarife naționale în Marea Britanie și în Gibraltar cel puțin până pe 12 aprilie, iar evoluția negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmează să se întâmple după această dată, ANCOM urmând să informeze publicul în acest sens.

Din 15 iunie 2017, furnizorii au obligația să aplice, în mod automat, Regulamentul european „Roam like at home” tuturor planurilor tarifare cu roaming în Uniunea Europeană / Spaţiul Economic European. Astfel, clienții operatorilor mobili din România pot utiliza resursele naționale de voce, SMS și date în statele Uniunii Europene, în Norvegia, Islanda și Liechtenstein. De asemenea, „Roam like at home” se aplică și pe anumite teritorii europene „îndepărtate”, respectiv în Guyana Franceză, în insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint-Martin (însă numai partea insulei care aparține de Franța), Azore, Madeira și Canare, în insulele Åland, precum și, cel puțin până în 12 aprilie 2019, în Gibraltar.

Evoluția negocierilor privind Brexit-ul va clarifica ce urmează să se întâmple după 12 aprilie, existând mai multe scenarii posibile. În ipoteza în care Marea Britanie iese din Uniunea Europeană fără niciun acord, Regulamentul european „Roam like at home” va înceta să se aplice în Marea Britanie și în Gibraltar. Utilizatorilor din România care, după această dată, intenționează să călătorească în Marea Britanie sau în Gibraltar li se recomandă să se informeze în prealabil de la propriii furnizori sau de pe pagina de internet a ANCOM cu privire la aplicabilitatea „Roam like at home” în cazul acestor destinații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*