Standarde noi pentru siguranța alimentară

Standarde noi pentru siguranța alimentară

Siguranța alimentară este o cerință de bază, reglementată de normele naționale și/sau internaționale și care trebuie să fie îndeplinită de operatorii din domeniu. Standardele pentru acest domeniu pot fi certificate voluntar, reprezentând angajamentul operatorilor pentru a comunica încredere și excelența de-a lungul lanțului de aprovizionare.
ASRO, organismul național de standardizare, a adoptat noua versiune a standardului internațional ISO 22000 ca standard român, SR EN ISO 22000:2019, Sisteme de management al siguranței alimentelor. Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar, pentru a veni în sprijinul tuturor operatorilor din lanțul alimentar cu un instrument internațional de management al siguranței alimentelor.

Acest document specifică cerințele pentru un sistem de management al siguranței alimentelor care combină următoarele elemente cheie, general recunoscute: comunicarea interactivă, managementul sistemului, programele preliminare și principiile analizei riscurilor și a punctelor critice de control (HACCP).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*