Televizoarele şi aspiratoarele vor fi incluse în programul „Rabla pentru electrocasnice”

Televizoarele şi aspiratoarele vor fi incluse în programul „Rabla pentru electrocasnice”

Televizoarele şi aspiratoarele vor fi incluse în acest an în programul „Rabla pentru electrocasnice”, iar suma alocată va fi de 40 de milioane de lei, dublă faţă de 2018, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.‘În anul 2018 am lansat pentru prima dată acest proiect şi a fost proiect pilot, programul ‘Rabla pentru electrocasnice’ , iar în câteva zile voucherele au fost consumate. Anul acesta am dublat suma de la 20 de milioane de lei la 40 de milioane de lei. În plus faţă de anul trecut, pe partea de aparate de aer condiţionat, maşini de spălat, combine frigorifice sau frigidere, anul acesta vom suplimenta atât pentru televizoare cât şi alte aparate electrocasnice care sunt mult cerute de către cetăţeni. Televizoarele sunt 100% si ne dorim foarte mult să trecem şi la domeniul aspiratoarelor. Lucrurile care se folosesc, dar bineînţeles cu sume mult mai mici la ceea ce înseamnă ecobonusul pentru că nu putem să lansăm, nu dorim ca să trecem la un procent mai mare de 50% din valoarea echipamentului’, a spus Gavrilescu, la Antena 3.

Ea a precizat că prin acest program se doreşte înlocuirea echipamentelor energofage din casele românilor cu echipamente cu clasă energetică ridicată.

‘Dorim să înlocuim echipamentele vechi, echipamente energofage cu echipamente cu clasă energetică ridicată din clasa A++ sau A+++, pentru că diminuăm şi consumul de energie în sensul acesta şi diminuăm şi emisiile de gazele cu efect de seră’, a adăugat ministrul Mediului.

Programul ‘Rabla pentru Electrocasnice’ a fost lansat în decembrie 2018, persoanele fizice interesate putând să se înscrie în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul AFM.

sursa: Radio Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*