Aeroportul Internaţional Cluj a trecut  la programul de vară

Aeroportul Internaţional Cluj a trecut la programul de vară

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit luni, 1 aprilie, 87 de ani de la înfiinţarea sa ca aerodrom civil.
Pe parcursul a aproape 90 de ani de activitate, Aeroportul Internaţional Cluj a devenit un reper al activităţilor aviatice civile de la nivel naţional şi internaţional, un model de bune practici în rândul aeroporturilor regionale precum şi un promotor al dezvoltării economice din Transilvania.

Noul program de vară 2019 al Aeroportului Internaţional Cluj aduce pasagerilor noi rute atractive. Din 31 martie şi până în 26 octombrie, operatorii aerieni au programate peste 13.700 de zboruri către 44 de destinaţii regulate din 20 de ţări. În ceea ce priveşte numărul de bilete scoase la vânzare în noul sezon acestea sunt cu 328.000 mai multe faţă de locurile scoase la vânzare în sezonul de iarnă 2018/2019.

Noul program aduce o creștere atât a frecvențelor de operare pentru anumite destinații, cât și o extindere a rețelei de rute. Aeroportul sărbătoreşte startul sezonului de vară cu un nou operator aerian, Ryanair, compania nr. 1 a Europei. Prima sa rută din Cluj-Napoca va fi către Londra Southend, serviciu care va fi operat cu o frecvență de 3 zboruri săptămânale, având zborul inaugural în 2 aprilie 2019.

În sezonul de vară 2019, ca parte a planurilor de dezvoltare a operaţiunilor sale pe Aeroportul Internaţional Cluj, compania aeriană ultra-low-cost Wizz Air adaugă o nouă rută spre Londra Gatwick. Această a 36-a rută a companiei aeriene de pe Aeroportul Internaţional Cluj contribuie la o mai bună deservire a zborurilor spre capitala Marii Britanii, destinaţie care a înregistrat creşteri de trafic consistente în 2018. Noua rută va avea 7 frecvenţe săptămânale şi a debutat odată cu startul programului de vară, în data de 31 martie.

De asemenea, programul de vară 2019 aduce zboruri suplimentare pe rutele existente, înregistrând o creștere medie de până la 50 de zboruri pe săptămână faţă de cel de iarnă. Dintre zborurile suplimentare oferite în orarul de vară 2019, amintim modificările propuse de operatorii aerieni:

Lufthansa cu o creştere de 7 frecvenţe săptămânale a rutei populare Cluj-Napoca – Munchen,
Wizz Air care extinde serviciile oferite cu încă 3 frecvenţe săptămânale, pe rutele Londra şi Madrid, cu 2 frecvenţe săptămânale pe rutele Barcelona, Bruxelles Sud Charleroi, Viena şi o frecvenţă săptămânală suplimentară pentru rutele Bologna, Doncaster, Dortmund, Malmő, Malta, Paris-Beauvais, Tel Aviv, Valencia şi Zaragoza,
TAROM se focusează pe rutele interne, intensificând cu încă o frecvenţă săptămânală destinaţiile Bucureşti şi Iaşi,
Blue Air adaugă 2 frecvenţe săptămânale pe ruta Cluj-Napoca – Dublin,
Turkish Airlines creşte de la 4 la 7 frecvenţele săptămânale pentru Istanbul.

Anul acesta, au fost anunţate până în acest moment, 14 destinaţii turistice din 6 ţări de destinaţie (Egipt, Grecia, România, Spania, Turcia şi Tunisia), cea mai bine deservită rămânând Antalya, cu 15 zboruri pe săptămână, care, de altfel s-a aflat şi în anul 2018 pe primul loc în topul preferințelor ca destinaţie de vacanță cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Noutăţile faţă de sezonul turistic precedent sunt date de zborurile charter turistice către Bodrum, (Turcia) care vor debuta în 6 iunie şi vor continua până în 16 septembrie, precum şi spre Enfidha (Tunisia) – din 12 iunie şi până în 25 septembrie. Totodată, în luna aprilie se reiau zborurile sezoniere către Spania Continentală (Alicante şi Malaga), Spania Insulară (Palma de Mallorca) şi Grecia (Atena). Nu în ultimul rând, din 2 iulie se vor relua zborurile interne estivale Blue Air spre Constanţa (2 frecvenţe / săptămînă, în zilele de marţi şi joi, până în 29.08.2019).

Anul acesta, zborurile charter spre destinațiile de vacanță vor fi operate de luni până duminică de 14 companii aeriene: Blue Air, Air Bucharest, Corendon Airlines, Aegean Airlines, Ellinair, Tarom, Freebird Airlines, Atlasglobal, Fly Egipt, Tailwind Airlines (NOU), Al Masria Universal Airlines, Onur Air, Pegasus Airlines şi Nouvelair.

Mai multe informații pe: http://airportcluj.ro/zboruri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*