Concursul Interjudeţean de Matematică-Informatică “Marian Ţarină”, ediţia 2019

Concursul Interjudeţean de Matematică-Informatică “Marian Ţarină”, ediţia 2019

La sfârșitul săptămânii trecute, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda a fost gazda singurului concurs interjudeţean de matematică şi informatică de acest nivel din judeţul Cluj, Concursul “Marian Ţarină”. Cuprins în lista competiţiilor școlare regionale/interjudețene ce se organizează fără finanțare MEN în anul școlar 2018-2019, prin Ordinul MEN nr. 3061/2019, concursul a reunit 283 de elevi (201 la secţiunea matematică şi 82 la secţiunea informatică) de la clasa a IV-a, până la clasa a XII-a şi peste 40 de profesori din judeţele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş şi Sălaj.

Preşedinte al concursului a fost, ca de fiecare dată, prof. univ. dr. emerit Dorel Duca, în timp ce, din comisia de elaborare a subiectelor au făcut parte: prof. univ. dr. emerit Dorel Duca, prof. univ. dr. Dorel Andrica, prof. univ. dr. Octavian Agratini, lect. univ. dr. Radu Lupşa, asist. dr. Gabriel Mircea și doctorand Cătălin George Turcas de la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

În cadrul acestui concurs, echipajul matematicienilor și informaticienilor de la COLEGIUL NAȚIONAL ”ANDREI MUREȘANU” DEJ a obținut un Premiul III la secțiunea informatică, prin RAREȘ PATCAȘ, elev în clasa a XII – a, pregătit de prof. Adrian Pintea și o mențiune la secțiunea matematică, care i-a revenit lui ANDREI ȚARCĂ, elev în clasa a IX, pregătit de prof. Camelia Magdas.

Tuturor, felicitări!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*