Teodorovici  schimbă regulile pe piața tichetelor de masă și voucherelor de vacanță

Teodorovici schimbă regulile pe piața tichetelor de masă și voucherelor de vacanță

Un ordin al ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit HotNews.ro, ordinul prevede, printre altele, că unitățile care emit tichete de masă, cadou, creșă, culturale și vouchere de vacanță trebuie să aibă între 500.000 euro – 1 milion euro capital social.

În cazul tichetelor de masă, cadou, creșă și culturale, cererile de autorizare ca unitate emitentă trebuie depuse începând cu 1 ianuarie 2019 „până la intrarea în vigoare a ordinului și se vor soluționa conform prezentului ordin”. În ceea ce privește voucherele de vacanță, termenul limită este 1 ianuarie 2021.

Unitățile care emit tichete de masă trebuie să aibă 1 milion de euro, tichete cadou – 500.000 euro, tichete de creșă – 500.000 euro, vouchere de vacanță – 1 milion euro, tichete culturale – 500.000 euro.

Proiectul mai prevede înființarea Comisiei pentru autorizarea unităților emitente de bilete de valoare. Din aceasta fac parte 4 persoane din Ministerul Finanțelor și una din ANAF.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*