Ruinele blocului  V03 și-au găsit cumpărătorul!

Ruinele blocului V03 și-au găsit cumpărătorul!

Primăria Municipiului Dej a anunțat, printr-un comunicat de presă, „finalizarea procedurilor de vânzare prin licitație publica cu strigare a imobilului situat în Dej, str. Crângului nr.1 (bloc V03) și a terenului aferent în suprafața de 3540 mp, zona urmând să fie mobilată conform condițiilor cerute de Primăria Municipiului Dej în caietul de sarcini al licitației, aprobat de Consiliul Local Dej”.

Imobilul și terenul aferent, aflate în posesia Primăriei Municipiului Dej, au fost degrevate de toate sarcinile, după ce Municipiul Dej a despăgubit Ministerul Afacerilor Interne și S.C. Any Prodcom S.R.L. cu sumele investite, respectiv, 1 611 231 lei, conform H.G. nr. 27 /25.01.2017 și H.C.L. nr.160 și 161/21.12.2016.

Ulterior acestea au fost scoase la licitație în anul 2018, la primele trei licitații neprezentându-se nici un ofertant.
La ultima licitație demarată la finalul lunii februarie 2019 s-a prezentat un singur ofertant, Ioan Tecar, care a depus garanţia de participare în cuantum de 10%, din valoarea de pornire la licitație, respectiv 232.740lei, câștigând licitația cu prețul stabilit de 2 327 400 lei.

Câștigătorul licitației, are obligația conform caietului de sarcini, ca în termen de 60 de zile de la încheierea licitației (24.05.2019), să achite suma adjudecată, urmând a se încheia contractul de vânzare cumpărare a imobilului cu terenul aferent. Ulterior încheierii contractului de vânzare cumpărare, noul proprietar are obligația de a respecta prevederile caietului de sarcini aprobat prin H.C.L. nr. 25/28.02.2019, care prevede edificarea unui ansamblu arhitectural cu respectarea următoarelor condiții:
• prezentarea unor soluții de încadrare din punct de vedere arhitectural, urbanistic și funcțional cu zona, aprobare în Consiliul Local Dej, în vederea construirii unui imobil cu apartamente și spații comerciale.
• amenajarea în zona de edificare a unui un număr de 250-300 locuri de parcare (în funcție de numărul de apartamente și suprafață construită a spațiilor comerciale), 80 dintre acestea urmând a fi atribuite cu titlu gratuit Municipiului Dej, cel puțin 30 amenajate în subteran, pentru a fi distribuite cetățenilor care dețin garaje în zonă , garaje care vor fi demolate.
• amenajarea unui loc de joaca cu suprafața de aproximativ 300 mp.

„În sfârșit putem spune că rezolvarea situației blocului V03 a intrat în linie dreaptă. Dacă toate etapele vor fi parcurse, există șansa ca anul acesta să fie emisă autorizația de demolare, să fie demolat blocul, în paralel urmând să se realizeze un proiect pentru construirea unui ansamblu arhitectural cu aproximativ 100 de apartamente, spații comerciale, parcări, loc de joacă, astfel încât zona să fie mobilată urbanistic, să devină una frumoasă, în acord cu ceea ce ne dorim cu toții”- a declarat primarul Morar Costan, prin intermediul comunicatului citat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*