„Actul medical a primit o nouă dimensiune”  la Dej

„Actul medical a primit o nouă dimensiune” la Dej

Spitalul Municipal Dej, a marcat, în zilele de 16-17 mai, împlinirea a 157 de ani de la înființarea instituției printr-un Simpozion aniversar, cuprinzând 18 prelegeri pe teme medicale. Tot cu acest prilej, vineri, 17 mai, a avut loc inaugurarea a Stației de Sterilizare centralizată a spitalului, reabilitată complet și modernizată.

O investiție care, potrivit directorului medical al instituției, dr. Antonela Nicoară, are menirea de a aduce un plus de siguranță în actul medical prin prevenirea infecțiilor asociate asistenței sanitare, ridicând totodată ștacheta calității actului medical oferit cetățenilor orașului și celor din zonă, principalii beneficiari ai serviciilor asigurate de spital.

În valoare de 1 000 000 de lei, investiția a fost realizată din fonduri proprii (300 de mii) și din bugetul local (700 de mii) și, după cum au subliniat în alocuțiunile rostite cu prilejul inaugurării, dr. Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej și primarul Costan Morar, „actul medical a primit o nouă dimensiune”. Stația de Sterilizare dată în folosință vineri, constituie încă un pas înainte în materializarea unor angajamente mai vechi privind modernizarea și dotarea secțiilor care funcționează în cadrul spitalului.

Momentul festiv al tăierii panglicii inaugurale a fost precedat de o slujbă de sfințire oficiată de părintele Pavel Pop, preotul Bisericii „Sfinţii Făcători de Minuni şi Doctori fără Arginţi Cosma şi Damian”, aflată în curtea spitalului. Alături de conducerea instituției și primarul municipiului, la eveniment au fost prezenți: vicepreședintele consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat, dr. Mihai Moisescu-Goia, director executiv DSP Cluj, consilieri județeni, consilieri locali și o parte din personalul medical al spitalului.

Ar fi multe de adăugat referitor la lucrările de modernizare efectuate în ultimii ani în Spitalul Municipal Dej, la cele în curs de finalizare sau la extinderea serviciilor medicale și recâștigarea credibilității instituției în rândul cetățenilor, într-o perioadă în care supraviețuirea și buna funcționare a sistemului devine adesea mai mult decât un scop în sine. Cert este că, după şirul de reabilitări, dotări şi inaugurări petrecute în ultimii ani, la cea mai importantă instituţie medicală dejeană şi din zonă, concluzia este una fără echivoc: după 157 de ani de la înființare, Spitalul Municipal este într-o continuă dezvoltare și privește spre viitor animată de ţeluri ambiţioase în ce privește îmbunătăţirea serviciilor oferite comunităţii.

M. Vaida/ziarulfaclia.ro

Foto: Oprișan Zoltan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*