Toate automatele cu produse trebuie să emită și bon fiscal, începând din 2020

Toate automatele cu produse trebuie să emită și bon fiscal, începând din 2020

În Monitorul oficial din 17 iulie 2019 a fost publicată legea nr. 136/2019, care modifică legislația caselor de marcat fiscale. Principala modificare constă în abrogarea excepției de a nu se utiliza casa de marcat fiscală pentru vânzările de bunuri prin mașini automate, la care încasarea se realizează prin cititoare de carduri bancare sau prin încasarea automată de bancnote, susține consultantul fiscal Adrian Bența, citat de hotnews.ro

În consecință, acești operatori economici au obligația să se doteze cu astfel de automate, care au incorporate aparate de marcat cu memorie fiscală. Termenul prevăzut de lege este 31 decembrie 2019.

În lege se mai menționează, în mod expres, că transportul internațional de persoane cu plată, respectiv transportul local, inclusiv transportul cu metroul face excepție (atunci când plata serviciului de transport se efectuează cu bilete).

„Mai exact, se reformulează obligația utilizării casei de marcat fiscale pentru serviciile de transport național, când acestea se realizează între localități. Și acești operatori economici au termen ca în șase luni să se doteze cu case de marcat cu memorie fiscală“, spune Bența.

În cazul defectării casei de marcat fiscale, operațiunile de vânzare trebuie consemnate într-un Registru special. Registrul special și raportul fiscal de închidere zilnică sunt documentele pe care le au în vedere echipele de inspecție la stabilirea veniturilor din sfera impozitării. Registrul special trebuie arhivat și se păstrează o perioadă de zece ani, iar raportul fiscal de închidere zilnică trebuie păstrat și arhivat o perioadă de cinci ani.

Legea a intrat în vigoare la 20 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*