Proteste în ţară declanşate de cazul de la Caracal

Proteste în ţară declanşate de cazul de la Caracal

Cazul de la Caracal a declanşat un val de indignare printre români. În Bucureşti, oamenii revoltaţi şi-au dat întâlnire sîmbătă, în Piata Victoriei, la un protest organizat de patru asociaţii civice sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepasator!”. Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare de grupurile civice Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

Protestatarii au plecat în marş spre Ministerul de Interne, unde au ajuns câteva mii. Au strigat împotriva de autoritaţilor şi au ţinut un moment de reculegere.

Reporterul Radio România Actualităţi, Andrei Şerban, a urmărit protestul:

Reporter: Protestatarii s-au adunat la început în Piața Victoriei, acolo unde au aprins candele și au depus flori pe asfalt. Un protestatar era nemulțumit de incompetența autorităților, care nu au putut evita o tragedie.

-: Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute este un rezultat al incompetenţei. Câtă vreme competenţa nu-şi va căpăta locul pe care trebuie să-l aibă într-o societate civilizată, nu o să putem ieşi din acest marasm, care se soldează cu victime.

Reporter: O doamnă care s-a aflat aseară în Piața Victoriei era revoltată de faptul că cei care trebuiau să intervină au pus regulile înaintea vieții unei fetițe.

-: Cei din jur care nu au luat atitudine și măsurile urgente care se impuneau sunt la fel de vinovați și de responsabili și opinia mea, cu aceeași patologie: le lipsește umanitatea.

Reporter: În aceste condiții, soluția unui alt protestatar este transparența.

-: Să ştim exact ce se întâmplă cu noi, că tot timpul parcă suntem mințiţi, tot timpul parcă ni se ascunde ceva.

Reporter: De la Piața Victoriei, protestatarii au ajuns la Ministerul de Interne, unde au aprins candele, au depus flori și au scandat lozinci anti-PSD și antiguvernamentale.

Manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost gestionat cazul de la Caracal au avut loc aseară şi la Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Brăila,Arad, Alexandria etc.

Radio Romania Actualități

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*