Legea persoanelor dispărute, în ședința de guvern de astăzi

Legea persoanelor dispărute, în ședința de guvern de astăzi

Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi, 8 august, se află un proiect privind căutarea persoanelor dispărute (în primă lectură). Proiectul poate fi consultat pe site-ul Guvernului.

„În cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române se constituie o unitate centrală pentru coordonarea şi sprijinirea activităţii de căutare a persoanelor dispărute, denumită în continuare Unitatea centrală persoane dispărute. (…) La nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, se constituie structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute”, se arată în proiectul de lege.

Documentul prevede că la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti se desemnează poliţişti cu atribuţii de gestionare a cazurilor privind persoanele dispărute.

În plus, Inspectoratul General al Poliţei Române şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor coopera în vederea preluării prin Dispeceratul de urgenţă „Dispariţie minor” a unor apeluri în limbile minorităţilor naţionale sau într-o limbă de circulaţie internaţională, a unor apeluri de la persoane cu dizabilităţi prin intermediul terminalelor telematice utilizate în reţelele publice, precum şi preluării unor mesaje asociate unui apel de urgenţă din reţelele publice de telefonie mobilă, de la utilizatorii cu dizabilităţi de auz sau vorbire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*