Elevii care nu iau nota 5 la Evaluarea Națională vor fi trimiși la școli profesionale

Elevii care nu iau nota 5 la Evaluarea Națională vor fi trimiși la școli profesionale

Ministerul Educației Naționale a prezentat, recent, un proiect de ordin în Comisia de Dialog Social, care stabilește ca elevii clasei a VIII-a care vor susține în 2020 Evaluarea Națională și nu obțin media 5 ar putea fi obligați să urmeze cursurile învățământului profesional, a anuntat Mediafax. Deocamdată, proiectul a fost aprobat doar în Comisie, de către partenerii sociali.

“Trebuia luat odată taurul de coarne, întrucât nu se mai poate cu elevi care intră cu mult sub 5 la liceu”, a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

Acesta a explicat că discuțiile au mers și spre ideea că poate ar fi ma bine ca măsura să se aplice elevilor care intra acum în clasa a V-a, tocmai pentru a exista timp de acomodare, atât pentru copii cât și pentru familii și Ministerul Educației.

Dacă se va aproba această măsură, ea s-ar putea să îi afecteze și pe profesori. Există riscul ca numărul de ore în cadrul liceelor să fie redus, odată cu numărul de elevi, ceea ce înseamnă că unii profesori ar trebui să se orienteze și ei către predat la școlile profesionale unde, teoretic, va crește numărul de elevi.

Sursa: portalinvatamant.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*