Acțiuni premergătoare ale poliției, la începerea noului an școlar

Acțiuni premergătoare ale poliției, la începerea noului an școlar

În contextul pregătirii noului an școlar, polițiștii rutieri desfășoară, începând de luni, 26 august, la nivelul întregii țări, acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

„Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar, se va verifica deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. De asemenea, se va pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule. Nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia” – informează IGPR.

În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii le vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență, precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*