Tăriceanu renunță la prezidențiale

Tăriceanu renunță la prezidențiale

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din cursa pentru prezidenţiale.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3, despre motivul real pentru care ALDE a hotărât să plece de la guvernare.

”Am să explic ceea ce parțial am zis și azi. Revin cu câteva precizări care cred că sunt necesare. Subliniez că lucrurile acestea le-am spus și premierului Dăncilă. Consider că această coaliție de guvernare s-a erodat foarte tare în cursul acestor ani. A fost făcută o serie de greșeli de comunicare , greșeli tactice și percepția care s-a creat e una predominant nefavorabilă în legătură cu guvernarea. Acest lucru s-a adeverit nunumai în sondaje ci prin rezultatul alegerilor parlamentare. La acest răspuns al electoratului, dacă ai puțin realism, nu poți să rămâi insensibil.
I-am propus doamnei Dăncilă să analizeze împreună cu noi posibilitatea de a ieși împreună de la guvernare. Domnia sa a spus că apreciază că guvernarea e bună și există favorabilitate din rândul cetățenilor ceea ce eu nu văd”.

ALDE şi Pro Romania discută susţinerea lui Mircea Diaconu la preşedinţie. Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. De asemenea, miniştrii ALDE demisionează marţi din Guvernul Dăncilă, urmând ca, în şedinţa Biroului Politic Naţional de la ora 16.00, să fie decisă ieşirea de la guvernare şi alianţa cu Pro Romania.

Potrivit acelorași surse, ALDE va vota moţiunea de cenzură pe care o va depune PNL. De asemenea, va fi luată decizia de a-l susţine pe Mircea Diaconu pentru preşedinţie, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursă şi o alianţă cu Pro Romania.

PNL va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a anunţat, luni, Ludovic Orban, afirmând că a mandatat liderii grupurilor parlamentare din PNL să negocieze cu celelalte partide în acest context.

„PNL a luat astăzi în dezbatere situaţia politică şi a luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare. Practic am decis să demarăm imediat după decizii procedurile privitoare la moţiunile de cenzură”, a anunţat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Victor Ponta a declarat că, în cazul în care ALDE iese de la guvernare, discuţiile între cele două partide se vor extinde dincolo de susţinerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, în zona parlamentară şi a formării unui nou Guvern.

„Pro România îl vom susţine pe candidatul independent Mircea Diaconu la prezidenţiale. Am avut o discuţie cu dl Diaconu. Nu vrem să îl facem din candidat independent candidat politic, nici el nu vrea să se implice în viaţa politică a Pro România. Dacă şi colegii de la ALDE vor susţine pe Mircea Diaconu, ceea ce e probabil, evident că vor fi două partide care susţin acest candidat”, a anunţat Victor Ponta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*