Klaus Iohannis respinge remanierea propusă de premier

Klaus Iohannis respinge remanierea propusă de premier

Klaus Iohannis a anunțat, în contextul ruperii coaliției de guvernare, că respinge în integralitate remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, inclusiv cea pentru Ministerul Justiției, în persoana Danei Gîrbovan.

„În primul rând, nu accept nici o propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern și-a schimbat componența politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur și simplu inacceptabile. Așadar, resping în integralitate remanierea propusă de premier. Resping propunerea pentru ministrul justiției. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a destructura justiția, de a opri lupta anticorupție și de a baroniza total România. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituțiilor și nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor și în care cred și eu”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută, miercuri, la Palatul Cotroceni.

„Resping propunerea pentru Ministerul Educației. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educația – zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă și nici nu este în stare să le facă. Resping propunerea pentru funcția de vicepremier pentru teme economice. De asemenea, există decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea vehiculată de PSD. România are un drum european, un drum prin care își consolidează statul de drept și valorile democratice, și nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții”, a adăugat acesta, citat de Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate și Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Dăncilă a transmis, marți, propunerile de miniștrii interimari. Astfel Niculae Bădălău a fost nominalizat de PSD la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea ministru pentru relația cu Parlamentul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*