Primăria Capitalei vrea „Ziua fără autoturisme” pe 22 septembrie

Primăria Capitalei vrea „Ziua fără autoturisme” pe 22 septembrie

Primăria Capitalei vrea să interzică traficul cu orice fel de mașină sau vehicul motorizat, pe mai multe străzi din centrul orașului, precum Bulevardul Unirii sau Decebal, în ziua de 22 septembrie 2019. Această zi ar putea fi declarată ”Ziua fără autoturisme”.

”Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnată ca fiind ”Ziua fără autoturisme”, în municipiul București. Pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 și 17:00 se interzice circulația vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehicule electrice, cu 2, 3 sau 4 roți în arealul: Bulevardul Decebal–de la strada Dristorului, până la Piața Alba Iulia, Bulevardul Unirii–de la Piața Alba Iulia, până la Piața Constituției, fără afectarea traficului pe Bulevardul Libertății, iar la intersecția cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia”, se arată în proiectul de hotărâre propus de Primăria Capitalei.

Sunt exceptate ambulanțele, vehiculele SMURD, Pompieri, Poliție, Jandarmerie, Poliție Locală precum și ale altor instituții și servicii publice aflate în misiune.

De asemenea, sunt exceptate cu condiția de a respecta limita de 30 de km pe oră, vehiculele de transport în comun, mijloacele de transport alternativ (trotinete, biciclete, etc.), vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publică (…), vehiculele corpului diplomatic (cu condiția să transporte un diplomat sau ca șoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune).

Proiectul prevede astfel participarea Bucureștiului la inițiativa europeană ”Săptămâna Europeană a Mobilității” 2019. Această inițiativă europeană încurajează orașele să introducă și să promoveze măsuri de transport durabil și să invite oamenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului.

rfi.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*