S-a publicat calendarul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

S-a publicat calendarul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

În anul școlar 2019-2020, probele scrise/ testele de citire din cadrul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în intervalul 11 – 28 mai 2020, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru și publicat în Monitorul Oficial.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 11 – 14 mai. Probele scrise la Limba română și Limba maternă sunt programate în 11 mai, fiind urmate, în 12 mai, de testele de citire la cele două discipline. Proba de Matematică este prevăzută pentru 13 mai, iar proba de Limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în 14 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) începe în 19 mai, cu proba la Limba română, urmată de proba la Matematică (20 mai) și Limba maternă (21 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 27 mai (Limbă și comunicare) și 28 mai (Matematică și Științele naturii).

„Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulteiroare, rezultatele EN II și EN VI au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și preorientarea școlară, iar rezultatele EN IV sunt utilizate și pentru diagnoza de sistem, la nivelul acestui tip de învățământ (ciclul primar)” – precizează MEN, adăugând că rezultatele evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a „se comunică doar părinților acestora”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*