Pregătiri pentru  noul  an şcolar,  în  comuna Căşeiu

Pregătiri pentru noul an şcolar, în comuna Căşeiu

Ce poate fi mai important în aceste zile pe agenda de lucru a primarilor decât pregătirea în condiţii bune a noului an de învăţământ. Cel puţin în comuna Căşeiu asta am constatat.

Încă nu a fost ora 8 dimineaţa şi primarul Silviu Boldor îşi făcea rondul în jurul Şcolii Gimnaziale din imediata vecinătate a sediului administraţiei locale. De fapt, la mijlocul acestei săptămâni domnia sa a făcut turul unităților de învăţământ de pe raza comunei.

După cum ne-a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Căşeiu, prof. Cristian Groşan, în cele două şcoli gimnaziale (Căşeiu şi Rugăşeşti) şi în cele patru grădiniţe (Căşeiu, Urişor, Sălătruc şi Valea Gugii) de pe raza comunei spaţiile şcolare au fost zugrăvite la timp şi puse la punct.

La grădiniţa din Sălătruc încă se lucra la amenajarea unui grup social, investiţie realizată din fonduri guvernamentale. Toate posturile didactice sunt asigurate, la fel educatoarele, învăţătorii şi profesorii au efectuat vizita medicală. Încălzirea clădirilor se face cu gaz metan la şcolile din Căşeiu şi Rugăşeşti şi la grădiniţa Urişor, iar la unităţile preşcolare din Sălătruc şi Valea Gugii funcţionează centrale termice pe lemne. La ultimele grădiniţe apa potabilă pentru copii se asigură din sursă proprie, în satele respective nefiind introdusă apa pe reţea. Primăria face eforturi mari pentru extinderea conductei de apă şi în localităţile respective.

În comuna Căşeiu luni, 9 septembrie, vor intra în sălile de clasă 400 de preşcolari şi elevi, care dispun de condiţii bune de studiu. Bazele sportive din Căşeiu şi Rugăşeşti, de asemenea, au fost pregătite din timp pentru primirea copiilor. Ecipele de oină fete şi băieţi a Şcolii Gimnaziale Căşeiu se numără printre formaţiile premiate şi la nivel naţional. Deci, unitatea din învăţământ din comuna aflată în vecinătatea Dejului are cu ce mândri şi în domeniul educaţiei fizice şl sportului.

Szekely Csaba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*