UBB va avea un Centru de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică

UBB va avea un Centru de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea San Giovanni in Laterano (prin Institutul Patristic Augustinianum) din Roma vă invită să participați joi, 10 octombrie 2019, de la ora 10.00, în Sala de Consiliu a UBB (str. Mihail Kogălniceanu nr. 1), la inaugurarea Centrului de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică din cadrul UBB.

Centrul de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică (CSPLCA) este inițiat de UBB, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Facultatea de Teologie Reformată, Facultatea de Litere, Facultatea de Istorie și Filosofie, în colaborare cu Institutul Patristic Augustinianum al Universității San Giovanni in Laterano din Roma.

Evenimentul va fi găzduit de coordonatorul CSPLCA, prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, precum și de directorul executiv al CSPLCA, conf. dr. Alin Sebastian Tat și se va desfășura în prezența decanilor facultăților implicate în dezvoltarea Centrului, se arată în comunicatul remis presei de către UBB Cluj.

La inaugurare vor participa rectorul UBB, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Senatului UBB, pr. prof. dr. Ioan Chirilă, ÎPS. Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, ÎPS. Gyorgy Jakubinyi – Arhiepiscop Romano-Catolic de Alba-Iulia, PS Florentin Crihălmeanu – Episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla, Kato Bela – Episcop al Eparhiei Reformate de Ardeal, Excelența Sa prof. dr. Liviu Zăpârțan – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, Excelența Sa Massimo Novalli – Consul Onorific al Italiei la Cluj, Victor Opaschi – Secretar de Stat pentru Culte.

Mesajul preşedintelui Institutului Patristic Augustinianum din Roma, pr. prof. dr. Giuseppe Caruso, va fi citit de pr. dr. Claudiu Tuțu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*