Elevii cu număr mare de absențe nemotivate nu vor mai primi alocație

Elevii cu număr mare de absențe nemotivate nu vor mai primi alocație

Elevii care vor avea un număr mare de absențe nemotivate nu vor mai primi alocație începând cu data de 1 ianuarie. Cuantumul sprijinului financiar acordat de stat va fi redus cu un procent de 20 % sau chiar va fi anulat în funcție de numărul absențelor, anunță romaniatv.net.

Aceasta este o propunere prevăzută într-un proiect de lege privitor la majorarea anuală a alocațiilor școlare. Prin reducerea valorii alocației, autoritățile încearcă să reducă absenteismul școlar, alocația acordată pentru susținerea familiei fiind tăiată în cazul acumulării unui număr prea mare de absente.

Potrivit modificării legislative, valoarea alocațiilor va fi redusă în funcție de numărul absențelor nemotivate acumulate. Un elev care are, într-un semestru, între 10 și 19 absente nemotivate va primi o alocație redusă cu 20% iar dacă numărul absențelor nemotivate este mai mare de 20, elevul nu va mai beneficia de alocație.

Măsura suspendării alocației de susținere a familiei a fost deja aplicată în județul Vaslui , în luna august peste 400 de familii nu au mai primit bani de la stat. „A fost suspendată plata alocațiilor de susținere a familiei pentru un număr de 427 de familii, suma aferentă fiind de 88.741 lei. Alocația pentru susținerea familiei a fost diminuată de la plata în proporție de 20%, respectiv 50% pentru un număr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numărul total de absente școlare nemotivate, transmise de Inspectoratul Școlar Județean către instituția noastră, a fost de 1.869”, a afirmat Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*