Cât costă învățământul gratuit?

Cât costă învățământul gratuit?

Piața meditațiilor fiscalizate este cea mai dezvoltată în Cluj, unde sunt cei mai mulți profesori care își declară veniturile din meditații, 1.201, dar cu toate acestea, cei mai mulți bani de persoană au fost declarați în București, câte 17 mii de lei pe an, potrivit datelor obținute de Edupedu.ro de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În total în 2018 au fost 4.135 de persoane care au declarat la ANAF că fac meditații și că au obținut din această activitate suma totală de 35.325.388 de lei, adică 8.543 de lei pe an, de persoană.

Potrivit unui studiu Salvaţi Copiii din 2018, patru din zece elevi fac meditaţii plătite la materiile predate la şcoală. La cele mai multe ore de meditaţii merg tinerii de la liceu, peste jumătate fac ore suplimentare, dar nici la gimnaziu nu e cu mult diferită situaţia.

Costurile plătite sunt de peste 1.000 de lei pentru elevii din clasele 1-4, cel mai mult cheltuie părinţii elevilor de gimnaziu, peste 2.000 de lei. Bugetul pentru meditaţii la liceu este de peste 150 de lei pe lună, în medie, potrivit sursei citate.

edupedu.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*