Celebrul doctor  Aumădoare, într-un spectacol de teatru pentru copii

Celebrul doctor Aumădoare, într-un spectacol de teatru pentru copii

„A fost odată un doctor foarte cumsecade, care se numea Aumădoare. El avea o soră rea, pe care o chema Varvara. Cel mai mult pe lume doctorul iubea animalele. În camera lui avea iepuri, în dulap o veveriță, în bufet o cioară, pe divan un arici țepos, iar în cufăr niște șoricei albi…” 

Devenit prototip al generozității, blândeței și iubirii pentru animale, acest celebru Doctor Aumădoare vorbește cu toate viețuitoarele pădurii pe limba lor, căci le cunoaște la perfecție graiul, și își dedică fiecare clipă îngrijirii, vindecării și salvării vieții acestora.

De altfel, întreaga pădure este plină de tăblițe, atârnate în copaci, care anunță: Doctoru’ Au-mă-doare / A deschis spital. / Vindecă de boală / Orice animal!

Povestirea „Doctorul Aumădoare” este opera remarcabilă a lui Kornei Ciukovski – unul dintre cei mai populari scriitori ruși pentru copii. Plină de fantezie și optimism, povestirea a fost adaptată pentru piese de teatru, pentru câteva filme și chiar pentru operă și balet, unul dintre compozitori fiind celebrul Serghei Prokofiev.

O adaptare de succes a realizat și Teatrul pentru copii „Savoi” din București, care, sub auspiciile Primăriei Municipiului Dej, vineri, 22 noiembrie, va prezenta spectacolul umoristic- muzical pentru copii ”Doctorul AU…MĂ doare!” la Centrul Cultural ” Arta”.
Vor fi două reprezentații, prima de la ora 10:00, iar a doua de la ora 11:00.
Prețul unui bilet de intrare este 8 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*