„Călătorie în satul românesc de odinioară”, la Muzeul Mitropoliei Clujului

„Călătorie în satul românesc de odinioară”, la Muzeul Mitropoliei Clujului

În cadrul „Serilor culturale” ale Muzeului Mitropoliei Clujului, de la demisolul Catedralei Mitropolitane, care au loc lunar, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va organiza joi seara, 28 noiembrie 2019, de la ora 19.00, un eveniment cultural, intitulat „Călătorie în satul românesc de odinioară”.

În cadrul seratei va fi proiectat filmul documentar „Satul Șanț”, realizat de Dimitrie Gusti în anul 1935, în regia cercetătorilor Henri H. Stahl, Anton Golopenția, Paul Sterian și N. Argintescu-Amza, operator fiind Tudor Postmantir. De asemenea, va avea loc o expoziție de fotografii vechi care evocă universul satului năsăudean.

Vor lua cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, dr. Dan Lucian Vaida, directorul Muzeului Grăniceresc din Năsăud, și dr. Paul Ersilian Roșca, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Evenimentul va fi moderat și prezentat de părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Intrarea este liberă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*