Ziua Națională a României, sărbătorită duminică la Dej

Ziua Națională a României, sărbătorită duminică la Dej

Manifestările organizate de Primăria Dej, în colaborare cu Garnizoana Dej, vor debuta la fel ca în anii anteriori, duminică, 1 Decembrie, la ora 14:30, cu o slujbă religioasă, alocuțiuni și depuneri de coroane la bustul Cardinalului Iuliu Hossu din cartierul 1 Mai.

Programul manifestărilor va continua apoi, în Piaţa Bobâlna, unde se va intona Imnul Național, va avea loc o slujbă religioasă, alocuțiunea rostită de primarul municipiului și depuneri de coroane, urmate de defilarea Gărzii de Onoare, a tehnicii militare și de intervenție a Garnizoanei Dej și a Fanfarei reprezentative a municipiului Dej. De la ora 16:30 dejenii sunt invitați la spectacolul artistic „Suflet Românesc”, realizat de artiștii Casei municipale de Cultură.

Sărbătoarea dedicată Zilei Naţionale a României se va încheia cu retragere cu torțe, spectacol de lasere, foc de artificii și pornirea iluminatului ornamental de sărbători.

„Ne apropiem de cea mai mare zi de sărbătoare pentru noi românii, Ziua Naţională a României. Este o zi pe care, la fel ca în fiecare an, ne dorim să o celebrăm împreună, să cinstim împreună memoria celor care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri şi să ne bucurăm de momentele special pregătite pentru ziua noastră” – este invitația adresată de primarul Morar Costan, tuturor dejenilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*