Spitalul din Dej – dotat cu aparat complex de chirurgie laparoscopică

Spitalul din Dej – dotat cu aparat complex de chirurgie laparoscopică

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat, a participat la evenimentul prilejuit de punerea în funcţiune, la Spitalul Municipal Dej, a noului turn de chirurgie laparoscopică. La eveniment au participat personalul medical care va utiliza echipamentul şi conducerea instituţiei sanitare.

În valoare de 585.000 de lei, aparatul de chirurgie laparoscopică destinat secţiei de chirurgie a Spitalului din Dej a fost achiziţionat din fondurile Consiliului Judeţean, care a asigurat din bugetul propriu finanţarea integrală a acestei investiţii.

Marius Mînzat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat cu această ocazie: „Mă bucur că am avut posibilitatea să sprijin dotarea Spitalului Municipal din Dej cu un asemenea aparat ultraperformant, necesar în momente nu tocmai plăcute dar inevitabile din viaţa concitadinilor mei. Consiliul Judeţean Cluj a demonstrat încă o dată că este direct interesat de calitatea serviciilor medicale oferite cetăţenilor judeţului, în această speţă, celor din municipiul Dej şi localităţile învecinate, tehnologia modernă ajutând pacienţii să treacă cu mai multă uşurinţă peste eventualele intervenţii chirurgicale”.

Noul echipament medical face parte dintr-o generaţie nouă şi extrem de modernă. Chirurgia efectuată printr-o astfel de tehnică minim-invazivă este mai puţin traumatică, necesită o spitalizare mai redusă şi permite recuperarea rapidă a pacienţilor. Succesul laparoscopiei ca metodă chirurgicală rezidă în faptul că medicul poate să vadă şi să opereze în interiorul abdomenului pacientului prin intermediul a trei sau patru incizii mici, prin care este introdus tot instrumentarul chirurgical.

sursa: Consiliul Județean Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*