Dacian Cioloș a fost validat președinte la Convenţia Naţională a PLUS

Dacian Cioloș a fost validat președinte la Convenţia Naţională a PLUS

Dacian Cioloş a fost validat, sâmbătă, la Convenţia Naţională a PLUS, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al partidului, informează Agerpres. Cioloş a fost ales cu 1.160 de voturi şi 40 de abţineri. Votul a fost electronic.

De asemenea, delegaţii din Convenţia Naţională a PLUS au votat o serie de modificări la statutul partidului, printre care şi aceea că nu pot deveni membri persoanele care au dat anterior dovadă de traseism sau oportunism politic.

Cel care a prezentat modificările la statut în cadrul şedinţei Convenţiei Naţionale a fost Andrei Lupu, unul dintre coordonatorii regiunii Sud-Muntenia.

„În viitor nu mai pot să devină membri PLUS persoanele care au dat anterior dovadă de traseism sau oportunism politic. (…) Perioada în care se pot face contestaţii asupra adeziunilor era foarte scurtă, de doar 15 zile, am lărgit-o acum la şase luni şi am precizat şi mai clar cine poate aproba aceste contestaţii. (…) După experienţa campaniilor electorale, am observat că au fost membri asupra cărora au fost puse presiuni din partea autorităţilor şi probabil că mare parte dintre dumneavoastră aţi fost la strâns de semnături pe stradă sau la împărţit de pliante şi nu de puţine ori aţi fost puşi în situaţia de a veni Poliţia Locală la dumneavoastră şi a vă întreba dacă aveţi autorizaţie sau să vă ceară un act de identitate. Am spus expres că membrii au dreptul de a primi susţinerea PLUS în situaţia în care sunt supuşi unor tratamente injuste sau neîntemeiate ca urmare a implicării în acţiuni organizate de către PLUS”, a spus Lupu.

El a adăugat că modificările la statut clarifică şi obligaţiile legate de plata cotizaţiei.

O altă modificare la statut a fost că cei care deţin funcţia de coordonator de comunitate nu pot fi preşedinte sau membru al Biroului judeţean ori al Biroului local, nu pot fi coordonatori regionali şi nu pot fi preşedinte al PLUS, iar în cadrul statului nu vor putea fi parlamentari, europarlamentari sau să aibă alte funcţii în administraţia centrală.

De asemenea, membrii fără reşedinţă sau domiciliu în afara ţării care solicită înscrierea în filiale din diaspora trebuie să poată face dovada activităţii pe teritoriul acelei filiale în procesul de înscriere în PLUS prin oferirea unor „dovezi rezonabile”.

Modificările de statut au fost votate de 943 delegaţi, 126 au votat împotrivă şi 43 s-au abţinut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*