„AȘTEPTÂND PRAZNICUL CRĂCIUNULUI…” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

„AȘTEPTÂND PRAZNICUL CRĂCIUNULUI…” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Cu prilejul apropierii sărbătorii Crăciunului, o sărbătoare a bucuriei și a dăruirii, Pr. Prof. Ioan Bizău oferă publicului clujean o primă și remarcabilă selecție din excepționala sa colecție. Pe simezele sălilor de expoziții ale Muzeului Etnografic al Transilvaniei vor putea fi admirate lucrări care sunt expuse pentru întâia oară într-un spațiu accesibil publicului larg.

Cunoscut specialist în artă modernă și contemporană, dar și în teologie liturgică, arta icoanei și arhitectură liturgică, Pr. Prof. Ioan Bizău a adunat, în cele peste patru decenii de activitate, o impresionantă colecție de artă contemporană și artă sacră, adevărat reper și bucurie pentru iubitorii de frumos. Este chintesența unei munci începute cu mulți ani în urmă, o muncă făcută cu tenacitate și dăruire, dar și cu multă dragoste pentru actul creației artistice.

Expoziția cuprinde lucrări de pictură realizate de Dacian Andoni, Alexandru Antonescu, Lăcrămioara Aramă, Florin Ciubotaru, Vlad Corban, Cristian Dițoiu, Sorin Dumitrescu, Constantin Flondor, Eugen Gâscă, Marin Gherasim, Paul Gherasim, Octav Grigorescu, Gheorghe Ilea, Tudor Marinescu, Florin Mitroi, Dan Mohanu, Silviu Oravitzan, Dan Palade, Horea Paștina, Vasile Pop, Silvia Radu, Mihai Sârbulescu, Mircea Spătaru, Monica Timofei, Paul Timofei, Mircea Tohatan, Vasile Varga, Bogdan Vlăduță.
Lucrările de sculptură poartă semnătura cunoscuților artiști: Delia Corban, Vasile Corduz, Laurențiu Mogoșanu și Napoleon Tiron.
Curator: Alin Samochiș.

Așadar, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită joi, 12 decembrie 2019, de la ora 17.00, la sediul central al instituției, str. Memorandumului nr. 21, pentru a lua parte la vernisajul expoziției „Așteptând praznicul Crăciunului…”, cuprinzând lucrări din remarcabila colecție de artă contemporană a Pr. Prof. Dr. Ioan Bizău.
Expoziția va fi deschisă în perioada 12 decembrie 2019 – 19 ianuarie 2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*