Târgurile de Crăciun și produsele tradiționate, controlate de ANPC

Târgurile de Crăciun și produsele tradiționate, controlate de ANPC

În scopul prevenirii și combaterii practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor și asigurării dreptului consumatorilor de a fi informați, în perioada 9-24 decembrie 2019, Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor desfășoară activități de consiliere a operatorilor economici, de informare și educare a consumatorilor, precum și acțiuni de supraveghere și control în Târgurile de Crăciun, a declarat Mihaela Irina Ionescu, preşedinte interimar al ANPC, într-un comunicat de presă.

Paul Anghel, directorul Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor a explicat ce condiţii trebuie să îndeplinească produsele pentru a fi considerate tradiţionale de către inspectorii autorităţii.

„Produs tradiţional este cel care are un atestat de produs tradiţional dat de către Ministerul Agriculturii, care a trecut prin nişte proceduri în urma cărora să rezulte că produsul este fabricat fie după metodă tradiţională, fie cu ingrediente tradiţionale, fie în anumite zone cu tradiţie pentru aşa ceva. Sunt foarte multe produse industrializate cărora li se taie etichetele şi se vând în spaţii amenajate ca şi când ar proveni dintr-o gospodărie mică. Dar produsele respective au aditivi şi toate celelalte membrane artificiale şi aşa mai departe pe care bunica mea sau bunica dumneavoastră sau părinţii, dacă făceau anumiţi cârnaţi de casă, nu le foloseau – nu foloseau membrană artificială, nu foloseau aditivi, nu foloseau carmin. Foloseau boia, foloseau alte lucruri care erau naturale la vremea respectivă”, a spus Paul Anghel, directorul ANPC.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*