„Șocurile viitorului” în viziunea lui Stephen Hawking

„Șocurile viitorului” în viziunea lui Stephen Hawking

Stephen Hawking a fost, probabil, cel mai celebru fizician și astrolog din lume, renumit pentru teoriile sale care au revoluționat știința. În ce privește predicțiile despre viitor, acesta pare să o fi luat-o pe urmele lui Nostradamus, un mare prezicător al omenirii. Stephen Hawking a făcut predicții șocante înainte de a muri.

Ce a prezis Stephen Hawking pentru viitor

În viitorul mediu și îndepărtat, începând, probabil, chiar cu anul 2020, omenirea se va confrunta cu reale pericole, crede Stepeh Hawking. El trece pe lista pericolelor dezvoltarea a ceea ce numim Inteligență Artificială, exprimându-și îngrijorarea cu privire la viitorul acesteia. Era, astfel, de părere, că Inteligența Artificială va putea într-o zi să egaleze sau chiar să întreacă Inteligența Umană, fapt ce ar putea duce la un scenariu apocaliptic de tipul celor pe care l-am văzut doar în filme precum ”Matrix” sau ”Terminator”.

Dezvoltarea unei inteligențe artificiale complete ar putea însemna sfârșitul speciei umane”, credea Hawking, care a făcut declarația pentru BBC în urmă cu șase ani.

Avertismentul lui Stephen Hawking a fost împărtășit și de Elon Musk cunoscutul CEO al companiilor SpaceX si Tesla Motors, care a declarat că inteligența artificială este „cea mai grava amenințare existențiala la adresa omenirii”.

Agresivitatea, eterna amenințare

Stephen Hawking trece pe lista pericolelor care planează asupra omenirii și agresivitatea umană. Dacă mașinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele. „Mi-ar plăcea sa corectez agresivitatea umană. Chiar dacă ne-a oferit șansa de a supraviețui pe când nu ieșisem încă din peșteri, pentru a dobândi mai multa hrană, teritorii sau partenere pentru reproducere, agresivitatea în prezent amenință să ne distrugă pe toți”, declara Stephen Hawking. Astfel că, un alt pericol al umanității este, în acest sens, războiul nuclear, astro-fizicianul militând pentru empatie, acel sentiment care „ne aduce împreună într-o stare pașnica și plină de dragoste”.

Civilizațiile extraterestre

Deși credea că explorarea spațiului extraterestru este un lucru extraordinar pentru perpetuarea speciei umane, Stephen Hawking lansează și avertismentele. În eventualitatea în care există viață extraterestră inteligentă, aceasta s-ar putea să nu fie prea prietenoasă cu oamenii.

În plus, civilizațiile extraterestre avansate ar putea deveni nomade prin Univers, încercând să cucerească și să colonizeze orice altă planetă.

„Dacă așa stau lucrurile, pentru ei ar fi important sa exploateze resursele fiecărei planete pentru a putea construi și mai multe nave stelare pentru a-și putea continua drumul prin Univers. Cine știe care ar putea fi limitele unei astfel de civilizații?”.

sursa: playtech.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*