UE va sancționa România pentru gropile de gunoi neecologizate

UE va sancționa România pentru gropile de gunoi neecologizate

Comisia Europeană va declanșa, anul acesta, o procedură de infringement din cauza dezastrului ecologic reprezentat de gropile de gunoi din jurul marilor orașe din România, scrie G4Media.

Comisia Europeană a constatat că România a făcut progrese infime în sortarea, depozitarea și valorificarea deșeurilor municipale, în ciuda sumelor imense de bani alocate de UE.

Comisia Europeană avertizează că gropile de gunoi sunt focare de infecție pentru cetățenii români și vrea să oblige statul român să rezolve problema, mai scrie G4Media.

Conform sursei citate, Comisia Europeană arată că România nu a făcut din 2014 nici un progres în ceea ce privește deșeurile municipale și din acest motiv procedura de infrigement nu poate fi evitată în 2020. Procedura de infringement înseamnă că un stat este sancționat pentru că încalcă grav regulile comunității europene.

În aceste condiții, Comisia Europeană poate decide blocarea finanțărilor din sectorul vizat în cadrul procedurii de infrigement sau poate adopta o măsură intermediară, de blocare parțială a unor finanțări.  

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*