Cei mai vorbăreţi parlamentari clujeni

Cei mai vorbăreţi parlamentari clujeni

La trei ani de la preluarea mandatului, unii parlamentari clujeni au luat cuvântul de mai puţin de zece ori, iar alţii au fost implicaţi destul de intens în dezbaterile parlamentare. Ziarul Făclia vă prezintă o analiză a intervenţiilor pe care cei zece deputați şi patru senatori le-au avut în plen de la preluarea mandatului şi până acum.

Deputatul clujean cel mai vorbăreţ este USR Emanuel Ungureanu. Pe parcursul celor şase sesiuni parlamentare acesta a vorbit de la tribuna parlamentului de 60 de ori în cadrul a 49 de şedinţe de plen, intervenţiile sale însemnând două ore, 29 minute şi 3 secunde. Cea mai lungă intervenţie a deputatului liberal a fost de nouă minute şi 34 secunde în contextul dezbaterilor din 7 noiembrie 2018 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.93/2017 pentru stabilirea unor măsuri privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile oficiilor teritoriale ale Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. Şi deputatul Adrian Dohotaru a avut o activitate intensă la acest capitol. Cele 47 de intervenţii ale sale în plenul parlamentului au însemnat două ore, 18 minute şi 19 secunde.

Un alt deputat clujean care s-a dovedit destul de activ la tribuna Parlamentului este Sorin Moldovan. Acesta a avut 67 de intervenţii în cadrul a 50 de şedinţe, durata discursurilor ţinute de parlamentarul clujean fiind de o oră, 43 de minute şi 32 secunde. Şi deputatul PNL de Cluj, Florin Stamatian intră în categoria parlamentarilor vorbăreţi. Din datele de la Camera Deputaţilor reiese că Stamatian a vorbit de 32 de ori în cadrul a 31 de şedinţe, ceea ce a însemnat o oră, 47 de minute şi 57 de secunde. Cea mai lungă intervenţie a parlamentarului clujean a fost de 11 minute în cadrul şedinţei din 14 februarie privind dezbaterile asupra Proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019. Şi deputatul Adrian Oros a avut de spus destul de multe în plen. Vicepreşedintele PNL a vorbit o oră, 11 minute şi şase secunde în cadrul a 43 de intervenţii.

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra a avut pe parcursul celor şase sesiuni parlamentare nouă intervenţii în plen, ceea ce a însemnat 20 de minute şi şapte secunde. Câte nouă intervenţii au avut şi deputaţii Cornel Itu (PSD) şi Cristina Burciu (independent), primul reuşind să vorbească 13 minute şi 31 secunde iar fosta social democrată a stat la microfonul parlamentului 28 de minute şi 20 de secunde.

Deputaţii clujeni încasează lunar un salariu de bază de peste 10.000 de lei, plus bani pentru telefoane, maşină, cabinetele parlamentare şi diurnă pentru deplasare.

Cât priveşte reprezentanţii clujeni din Senatul României, Vasile Ilea figurează cu şase intervenţii în forul legislativ superior, Marius Nicoară (ALDE) cu 202 discursuri iar Laszlo Attila (UDMR) a vorbit de 75 de ori de la tribuna Senatului. Cel mai vorbăreţ s-a dovedit a fi senatorul clujean Mihai Goţiu (USR). Din datele de la Senat reiese că Goţiu a avut nu mai puţin de 849 de intervenții de la tribuna acestui for legislativ.

Senatorii încasează lunar aproximativ 11.289 lei, plus bani pentru diurnă, cabinetele parlamentare, maşină şi alte cheltuieli.

http://www.ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*