Una din 5  englezoaice regretă numele pus copilului

Una din 5 englezoaice regretă numele pus copilului

Eu nu am avut neapărat regrete referitoare la alegerea numelor fetelor mele. Îmi plac combinațiile numelor lor. Alma Sofia și Anna Karina. Trebuie să recunosc, totuși, că mă bucur că am ales două nume. Astfel că regretul de a fi dat un nume care nu mi-ar fi plăcut după naștere a fost oarecum evitat.

Culmea este că îmi plac mai mult acum numele care au fost alegerea nr 2, adică Sofia și Karina. Cu toate acestea m-am obișnuit să le spun Alma și Anna și așa am și rămas… Sunt atât de asemănătoare că le încurc mereu. De regulă amândouă sunt Ane!” a declarat o mămică din Anglia, participantă la un sondaj realizat de The Guardian.

Una din cinci mame a avut remușcări și ar alege un alt nume pentru copilul ei, dacă ar avea posibilitatea de a alege, relevă un sondaj publicat theguardian.com

Numele cel mai adesea regretate au fost Charlotte, Amelia, Anna, Daniel, Jacob, James și Thomas.

Din cele 245 de mame care au regretat numele copiilor:

  • 12% spun că au știut“întotdeauna că a fost alegerea greșită”,
  • 3% știau din momentul în care copilul s- a născut,
  • 8% știau după câteva zile
  • 32% în primele șase săptămâni
  • 23% au început să regrete alegerea lor atunci când copiii au început pentru prima dată grădinița sau școala.

Principalul motiv pentru regretul numelui a fost că era prea frecvent utilizat (25%).  Una din cinci mame care și-au regretat alegerea a spus că “nu simte numele”. Una din cinci a spus că nu i-a plăcut niciodată numele, dar a fost presată să-l folosească.

Doar 10% dintre mame au spus că numele nu se potrivea  copilului.

10% au spus că nu este destul de distinctiv. Alte 11% au declarat că au cauzat copiilor probleme de ortografie sau de pronunție.

Șase la sută au regretat alegerea lor pentru că nu-i plăceau versiunea scurtă a numelui pe care copilul lor a ajuns să-l folosească.

Doar 3% și-au exprimat regretul cu privire la faptul că a avut loc o schimbare în percepția publică a numelui de când s-a născut copilul. Doar 1% a regretat alegerea, deoarece o celebritate a folosit numele pentru copilul lor.

foto: mamiweb.de

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*