PSD nu vrea alegeri anticipate

PSD nu vrea alegeri anticipate

Social-democraţii se opun ideii de a se organiza alegeri anticipate, precum şi alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat la Călăraşi, că va face toate demersurile constituţionale pentru a împiedica aceste iniţiative ale PNL:


Marcel Ciolacu: Vom folosi toate pârghiile democratice să luptăm împotriva modificării unor reguli în timpul jocului, lucru care nu se întămplă niciunde în Europa. Categoric! Unde este criza de a face alegeri anticipate? Faci alegeri anticipate când nu există o majoritate care să numească un guvern. Fondul crizei, asta şi constituantul a gândit-o în etape, faci două propuneri, pică de două ori prin parlament. Este peste tot în lume. Care este criza politică?

Pe de altă parte, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, duminică seara, că, din punctul său de vedere, este obligatoriu să aibă loc alegeri anticipate, aceasta fiind şansa României de a ieşi din situaţia de instabilitate pe care o traversează: „Alegerile anticipate nu doar că sunt posibile, dar avem nevoie. E obligatoriu, din punctul meu de vedere, să avem alegeri anticipate dacă ne gândim la România şi dacă ne gândim la ceea ce trebuie făcut în ţară, nu la interesele unora sau altora. Politica n-o faci pentru tine, n-o faci pentru partidul tău, politica o faci ca să schimbi lucrurile în bine în ţară. (…) Nimic nu e imposibil. Tot aşa părea şi a trimite Guvernul PSD acasă şi iată că n-a fost imposibil. Forţele politice din Parlament, susţinute de cetăţeni, de alegători, s-au mobilizat şi au dat jos Guvernul PSD. (…) Atunci, să mergem la alegători. Parlamentarii sunt acolo cu un mandat din partea alegătorilor. Cât timp nu mai au susţinere pentru mandatul acela, nu mai au ce să facă acolo. În situaţia asta ne aflăm acum, nu să facem teorii. Acest Parlament nu mai poate forma majoritate solidă, consistentă şi stabilă”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi 24.

Liderul PLUS a menţionat că România s-a schimbat în ultimii ani, iar această schimbare trebuie să se reflecte şi în viitoarea structură a Parlamentului.

foto: euraktiv.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*