Microsoft renunță la suportul pentru Windows 7

Microsoft renunță la suportul pentru Windows 7

Acest sistem de operare a fost unul dintre cele mai importante versiuni oferite de Microsoft până acum. Aproximativ într- un an, a depășit versiunea XP în ceea ce privește popularitatea. Până în 2018, la apariția Windows 10, a deținut titlul de cel mai popular sistem de operare din lume.

A fost lansat în 2009 iar acum, după zece ani, Microsoft a decis să întrerupă suportul pentru Windows 7, din 14 ianuarie 2020.

Până acum, compania a trimis periodic notificări utilizatorilor care nu au renunțat încă la această versiune a sistemului de operare. Pe 15 ianuarie, a trimis fiecărui utilizator câte o notificare, pe tot ecranul, pentru a se asigura că informația ajunge la toată lumea.

Ce riscă utilizatorii care continuă să folosească Windows 7

Totuși, ce înseamnă faptul că Microsoft nu va mai oferi suport pentru acest OS?

În esență, utilizatorii îl vor putea folosi în continuare, numai că acesta nu va mai primi actualizări de software de la Microsoft, ceea ce înseamnă că nu va mai primi update-uri și nici patch-uri de securitate. Asta îi va lăsa pe toți cei care vor continua să folosească Windows 7 mult mai vulnerabili în fața problemelor de securitate. Printre altele, vor fi susceptibil la viruși și malware.

Partea proastă e că un număr uriaș de utilizatori continuă să folosească această versiune învechită a sistemului de operare. Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky, milioane de computere încă rulează cu versiunea mai veche de Windows.  47% dintre companiile mici și mijlocii folosesc această versiune a sistemului de operare și 38% dintre consumatori. Partea și mai gravă e că și instituții importante încă folosesc sistemul de operare. National Health Service din Marea Britanie a anunțat în iulie că aproximativ un milion dintre computerele organizației folosesc versiunea de Windows 7.

Microsoft recomandă tuturor utilizatorilor să treacă cât mai repede la versiunea Windows 10.

sursa: playtech.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*