Patru destinații romantice, de Valentine’s Day

Patru destinații romantice, de Valentine’s Day

Anul acesta, data de 14 februarie, cunoscută drept Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților, pică vinerea. Prin urmare, o escapadă de trei zile într-o destinație romantică este, fără doar și poate, un cadou perfect pentru jumătatea iubită, oricât de fină și afrodisiacă ar fi ciocolata și oricât de plăcută ar fi o cină la lumina lumânărilor. Iar ciocolata și cina pot fi și ele integrate ușor.

Annecy – Veneția Franței

Annecy

Situat în nordul Alpilor francezi, în regiunea Ron-Alpi, pe malul lacului cu același nume, orașul medieval Annecy are un aer romantic aparte.

Datorită numeroaselor canale ce brăzdează centrul vechi, dar și a străduțelor înguste, Annecy este supranumit „Veneția Franței“.

La unul dintre restaurantele cochete de pe marginea canalului principal, puteți încerca o delicioasă raclette, iar după ce vizitați cele patru turnuri ale castelului ce domină orașul și lacul, precum și împrejurimile, puteți da o fugă și până la Geneva, în Elveția. Drumul cu autobuzul durează circa 45 de minute, iar în orașul de pe malul Lacului Leman există multe lucruri de descoperit.

Bruxelles – Capitala ciocolatei

Capitala Belgiei nu figurează pe primele locuri în topurile destinațiilor romantice, ca Roma sau Paris, de exemplu, deși s-ar califica în această direcție .

Grand Place, Bruxelles

Bruxelles-ul este considerat „Capitala mondială a ciocolatei“, lăudându-se cu cea mai mare densitate de magazine și magazinașe cu produse pe bază de pudră magică de cacao din Europa, iar în centru, în apropiere de Grand Place, se află Muzeul Ciocolatei, unde puteți afla istoria acesteia și câteva secrete ale marilor chocolatieri. Bineînțeles, puteți participa și la o degustare care, cu siguranță, va fi pe placul lui Cupidon.

Și nu uitați de praline, despre care se spune că chocolatierul Jean Neuhaus,, din Bruxelles, le-a inventat în 1912.

Printre obiectivele ce merită bifate în Bruxelles se mai numără: Mini Europa, un parc cu miniaturi la scara 1:25 a celor mai reprezentative monumente din Europa, Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Horta, Muzeul Magritte și, nu în ultimul rând, Autoworld, unul dintre cele mai bogate muzee auto de pe „Bătrânul continent“.

Verona – Pe urmele lui Romeo și ale Julietei

Ce poate fi mai romantic decât o mini-vacanță pe urmele lui Romeo, ale Julietei și a poveștii de dragoste scrise de William Shakespeare?

La Verona, puteți urca în balconul Julietei și chiar juca rolul secretarei acesteia la Club di Giulietta.

Verona

Apoi, în orașul ce datează de pe vremea romanilor există o mulțime de alte locuri de vizitat și descoperit. Iar pentru un asfințit de neuitat puteți merge la Castiel Saint Pietra.

O cină în doi merită servită la unul dintre zecile de restaurante tradiționale cochete ce străjuiesc Râul Adige. Iar city-break-ul romantic nu va fi complet fără o savura un gelato autentic.

Colmar – Colțul romantic al Alsaciei

Colmar se află în regiunea Alsacia din Franța, în apropiere de Strasbourg. Orașul colorat, cu imobile pe jumătate din lemn, flori la tot pasul și un râu care îl traversează idilic este o destinație plină de romantism și, de asemenea, un must visit pentru gurmanzi.

Colmar

În Colmar se află nu mai puțin de șapte restaurante cu stele Michelin. Iar orașul se află și pe „drumul vinului“ din Alsacia, așa că puteți face și un tur de degustare în zonă.

Panorama de pe Podul Saint-Pierre este principala atracție pentru amatorii de fotografie, iar centrul vechi, ce se întinde între Rue des Têtes, Rue des Clefs și Rue des Marchands este un loc perfect pentru o plimbare romantică.

sursa: www.newsweek.ro

Foto: wikimwdia&wikitravel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*