Când temperaturile scad aproape de limita înghețului, ni se face dor, desigur, de mâncărurile calde, de iarnă. Pentru a ne încălzi avem nevoie de multe ceaiuri fierbinți, dar și de mâncare mai consistentă, cu proteine și fibre, care să pună musculatura la treabă, pentru a ne încălzi din interior.
Ne amintim atunci de plăcintele satioase cu carne, de supele și ciorbele ca la mama acasă și de fripturile gustoase, perpelite la foc mic în cuptorul încins. Drept care, am ales o rețetă de gulaș pe care s-o testăm iarna asta, în zilele în care e prea frig ca să ieșim la plimbare.
Prima dată am mancat gulaș acum câțiva ani, fiindcă în tinerețe nu agreasem prea mult mâncărurile picante. Gulașul, nu este neapărat o mâncare picantă, ba are chiar foarte multe variante de preparare, așa că, sigur găsești una pe gustul tău. Haide să vedem cum se prepară varianta cu cartofi și boia dulce de ardei.
Metoda de preparare
Asezonează carnea de vițel (poate fi și carne de porc) cu sare si piper. Încălzește uleiul într-o oală încăpătoare, la foc mediu spre mare. Prăjește bucățile de carne, cam cinci minute, până ce devin maronii. Apoi, scoate-le din oală și taie-le în bucățele mici, cât pentru o înghițitură. Pune ceapa și oțetul în oala din care ai scos carnea și amestecă-le din când în când, până ce se înmoaie ceapa. Adaugă pasta de tomate și condimentele. Aici este momentul să incluzi un ardei roșu iute, dacă-ți place versiunea picantă a acestui fel de mâncare. Amestecă încontinuu timp de un minut. Adaugă, apoi, supa de vită și cartofii și lasă-le să fiarbă împreună la foc mic. In 30 de minute, ar trebui să fie gata. Înfige o furculiță în cartofi, iar dacă aceștia sunt moi, poți adauga din nou carnea în oală. Mai adaugă sare și piper, după gust. Rezultatul este delicios și poate fi și reincalzit a doua zi. Presărat cu verdeață proaspătă, e o minune!
foodstory.ro