China High Resolution Import Concept

ANPC: produsele din China nu prezintă risc de contaminare cu coronavirus

Potrivit experţilor în domeniul medical, riscul de a contracta noul coronavirus prin intermediul mărfurilor şi produselor având ca ţară de origine China, este unul extrem de mic, anunţă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor într-un comunicat.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, preşedinte, şi Mihaela Irina Ionescu, secretar general, au participat la întâlnirea de lucru a comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus.

În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viaţă a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port a unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 şi 35 de zile.

Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialişti, ANPC îi asigură pe consumatori că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus, prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China.

Anterior, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Constanța prin care cere sprijinul pentru a împiedica punerea pe piață a unor produse chinezești.

Interdicţia s-a referit, în primul rând, la produse textile, la cosmetice şi la jucării pentru că sunt foarte multe astfel de produse importante din China. Reprezentanţii ANPC spun că portul Constanţa este locul pe unde intră cele mai multe produse chinezeşti. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*