Curs medical specific activităţii de salvare montană derulat de Salvamont Cluj

Curs medical specific activităţii de salvare montană derulat de Salvamont Cluj

Peste 20 de angajați și voluntari ai Formației Salvamont Salvaspeo Vlădeasa din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, au participat, la finele săptămânii trecute, la un curs medical specific activității de salvare montană.


Cursul a cuprins teme precum suportul vital de bază, defibrilarea precoce, managementul pacientului traumatizat, hipotermia, avalanșa, etc. Atelierele teoretice și practice, desfășurate pe perioada a trei zile la refugiul Salvamont din Doda Pilii, au fost conduse de către paramedici ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.


Activitatea a făcut parte din programul de instruire medicală periodică la care participă toți angajații, voluntarii dar și aspiranții Salvamont-Salvaspeo Cluj.


Reamintim faptul că echipele salvamont-salvaspeo sunt singurele structuri care deţin personal atestat profesional pentru intervenţii în zona montană și în peșteri. Conform datelor Salvamont Cluj, în anul 2019, salvamontiştii clujeni au fost solicitaţi să intervină la nu mai puțin de 168 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, aproximativ 70% dintre accidente survenind doar în Stațiunile Băișoara și Fântânele.


Biroul de presă Consiliul Județean Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*