IGSU, pregătit pentru  fenomene meteorologice periculoase

IGSU, pregătit pentru fenomene meteorologice periculoase

Peste 5.000 de pompieri cu 3.300 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale vizate de vremea neprielnică la nivelul judeţelor unde sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, a anunţat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Totodată, la eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor de vreme rea, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite să intervină cu 48 de şenilate, în sprijinul acestora putând fi solicitate alte 7 astfel de mijloace ale CNAIR, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii.

La misiunile de salvare sunt pregătite să intervină 41 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 33 autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum şi autospeciale de intervenţie la incendii şi autospeciale SMURD.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, pot fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele din teren, pentru asigurarea intervenţiei imediate la solicitările cetăţenilor, precizează un comunicat al IGSU.

Dinamica situaţiei din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, în cooperare cu celelalte structuri aflate în coordonarea DSU, pentru optimizarea misiunilor de răspuns destinate salvării de vieţi. 

www.agerpres.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*