Moțiunea a trecut, Guvernul Orban a picat !

Moțiunea a trecut, Guvernul Orban a picat !

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, a trecut în Parlament cu 261 de voturi favorabile, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Moţiunea denumită ‘Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti’ a fost iniţiată după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. ”Așteptăm să fim chemați de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni”, a spus Marcel Ciolacu.

Surse social democrate citate de DIGI24 spun că Marcel Ciolacu are deja în buzunar numele viitorului premier PSD. Acesta ar fi Vasile Dâncu, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș. Pe ultima sută de metri, au mai apărut alte două nume importante pe lista scurtă de posibili premieri. Este vorba despre Cristian Socol și Remus Pricopie. „PSD vrea să vină cu o propunere de premier din afara partidului”, a spus fostul ministru al Culturii din Guvernul Dăncilă, Lucian Romașcanu.

Remus Pricopie este rectorul SNSPA şi fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta iar Cristian Socol este profesor la ASE şi unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD din 2016, susține ADEVĂRUL,

În mai multe rânduri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că, dacă guvernul liberal va fi demis prin moțiune de cenzură, social-democrații nu vor propune un premier propriu, ci vor merge pe o formulă neutră, de largă acceptare, amintește CAPITAL.

Pe de altă parte, PNL a pregătit deja o strategie în cazul demiterii Guvernului, iar ipoteza cea mai plauzibilă se referă la alegerile anticipate pe care liberalii le vor cu orice preţ. Astfel, susține ANTENA3, PNL îl va propune din nou pe Ludovic Orban pentru postul de premier pentru a fi siguri că va fi respins de două ori în Parlament.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*