Cineastul sud-coreean Bong Joon-ho a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor

Cineastul sud-coreean Bong Joon-ho a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor

Cineastul sud-coreean Bong Joon-ho („Parasite”) a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au fost nominalizaţi regizorii Martin Scorsese („The Irishman”), Quentin Tarantino („Once Upon a Time… in Hollywood”), Bong Joon-ho („Parasite”), Sam Mendes („1917”), Todd Phillips („Joker”).

Bong Joon Ho a câştigat şi Oscarul şi la categoria cel mai bun scenariu original, alături de Han Jin-won, cu producţia „Parasite”, film care a cucerit şi premiul pentru cea mai bună peliculă internaţională. Joon Ho a mai fost nominalizat pentru regie şi la Globurile de Aur şi premiile BAFTA şi a câştigat un premiu BAFTA pentru scenariu original cu filmul „Parasite”.

Filmul „Parasite”, cu Kang-ho Song, Sun-kyun Lee şi Yeo-jeong Jo este o metaforă despre clivajul social dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă şi a mai fost nominalizat şi la categoriile cel mai bun film, montaj şi scenografie.

foto: deadline

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*