Colegiul Medicilor raportează 27 de sancțiuni pentru anul 2019

Colegiul Medicilor raportează 27 de sancțiuni pentru anul 2019

Un număr de 27 de medici au fost sancţionaţi anul trecut, unul primind interdicţia de a mai profesa, potrivit unui raport al Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor din România, prezentat vineri în cadrul Adunării Generale a organizaţiei. Medicul care a primit interdicţia de a profesa avea specialitatea ORL.

Patru medici au primit vot de blam, şapte – avertisment, iar 15 – mustrare, indică raportul citat de Agerpres.

Au primit mustrări cinci medici de medicină generală şi medicină de familie, 4 medici chirurgi, doi medici psihiatri, câte un medic din specialităţile medicină internă, boli infecţioase, obstetrică-ginecologie, neurochirurgie.

Avertismente au fost date pentru doi chirurgi şi pentru câte un medic din specialităţile medicină internă, boli infecţioase, urgenţă, diabet, anestezie şi terapie intensivă.

Vot de blam au primit un medic chirurg, un neurochirurg, un anestezist şi un oncolog. 

Colegiul Medicilor din România (CMR) este o organizație profesională din România înființată în anul 1995. Este o instituție de interes public, neguvernamentală, apolitică și fără scop patrimonial. Obiectul principal de activitate al CMR este controlul și supravegherea exercitării profesiei de medic, aplicarea legilor și regulamentelor care organizează și reglementează exercițiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de medic și păstrarea prestigiului acestei profesiuni în cadrul vieții sociale. Ca organizație profesională, CMR apără demnitatea și promovează drepturile și interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea și independența profesională a medicului în exercitarea profesiei.

foto: news.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*