Dejul are buget și belșug de proiecte pe fonduri europene!

Dejul are buget și belșug de proiecte pe fonduri europene!

Consiliul Local Dej s-a întrunit joi, 13 februarie, în cadrul ședinței ordinare aferente lunii februarie. Principalul punct de pe ordinea de zi l-a constituit proiectul de buget pe anul 2020.

Proiectul de buget a fost prezentat de primarul Morar Costan, care prevede venituri totale de 251.146,68 mii lei și cheltuieli în valoare de 252.322,65 mii lei (respectiv, 62.703,31 mii lei pentru secțiunea de funcționare, respectiv 189.619,34 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare).

”Pe partea de investiții avem 33 de proiecte pe fonduri europene și fonduri externe în valoare de 153 de milioane de euro. Din cele 33 de proiecte, 29 sunt finanțate: 14 pe linie de învățământ, 6 pe linie de mobilitate urbană, 4 pe zone de agrement – Bungăr, care se licitează și în perioada următoare, în două săptămâni, vom ști câștigătorul; în acest an finalizăm Balta și în urmă cu o săptămână am primit vești foarte bune pentru încă două proiecte, au fost eligibile, și urmează perioada de finanțare. Discutăm de <<Pădurice>>, cum îi spunem noi în termeni populari, din zona Ecaterina Teodoroiu, un parc de aproximativ 2 hectare. O să fie o zonă de recreere pentru tineri, pentru oameni în vârstă, o zonă bine definită într-o zonă aglomerată a orașului… Și Parcul Balnear Toroc, 7 milioane de euro, se va extinde pe o suprafață de 10 hectare, din locația actuală până la <<Bălți>>. Se va face o zonă de tratament, o parcare de aproximativ 200 de locuri, se vor construi bazine de apă sărată, zone speciale cu sare pentru tratament… va fi o investiție la cel mai înalt nivel!”, a explicat primarul Morar Costan, citat de dej24.ro

Ce și cum se vor materializa cifrele prezentate, dar mai ales, cât de mult vor influența aceste investiții confortul cetățenilor urbei, rămâne de văzut în viitorul ce va să vină!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*