Obiectele din plastic vor fi interzise la evenimentele care au loc pe litoral

Obiectele din plastic vor fi interzise la evenimentele care au loc pe litoral

Pregătirile pentru noul sezon estival au început printr-o inițiativă inedită.

Farfuriile, paharele și alte obiecte din plastic vor fi înlocuite cu alternative biodegradabile. Administrația locală a dat o hotărâre în acest sens. Totul, la inițiativa unui ONG care se ocupă de protecția mediului. Numai anul trecut, voluntarii Asociație Mare Nostrum au strâns de pe câteva plaje, la începutul și la sfârșitul sezonului estival, peste 45 de mii de deșeuri.

Văzând tot acest dezastru, reprezentanții voluntarilor au inițiat o petiție prin care au cerut eliminarea plasticului. Inițiativa, semnată de sute de oameni, a devenit Hotărâre de Consiliu Local.

Obiectele din plastic reprezintă o adevărată provocare pentru mediu, mai ales pe litoral. Unele provin de la turiști, altele sunt aruncate de angajații restaurantelor și hotelurilor din zonă.

Plasticul se descompune într-un timp foarte lung, dar de cele mai multe ori se fragmentează și ajunge în mare.

Conform statisticilor, în lume, plasticul reprezintă peste 85 la sută din deșeurile de pe plaje. Anual, europenii generează 35 de milioane de tone de deșeuri din plastic, dar mai puțin de 30 % sunt colectate și reciclate. În Constanța, în ultimii doi ani, s-au dat peste 3500 de amenzi celor care au aruncat deșeuri pe spațiul public.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*